Lill-Marlen Elnegaard

Lill-Marlen Elnegaard kan med sit eminente håndværk i fine penselstrøg fortælle et andet menneskes historie. Hun ser sit emne i øjnene og i hjertet bagved. Med sin intuition stykker hun møjsommeligt et billede sammen af forskellige fragmenter af særlig betydning, som en anden skade vil samle ting sammen, fordi de glimter. På den måde følger Lill-Marlen Elnegaard det lys og den energi, som hun ser i andre.

Med en magisk realisme føjer Lill-Marlen Elnegaard et lag til en menneskelig fællesmyte, alle kvinder kan relatere til, at vi forvandles gennem hele livet og ikke kun som et menneske men også som et produkt af kultur, religion og social status. Viljen til at være og til at omfavne livet ses i portrætterne, enkelte gange tydeligt - nærmest råbt ud i hele kropssproget, og andre gange antydet i et længselsfuldt blik.

I 2018 fik Lill-Marlen Elnegaard blandt andet til opgave at skabe et personligt portræt af Grevinde Alexandra. Ved den officielle åbning af Galleri Puls Art’s nye lokaler i Smallegade, Frederiksberg, deltog grevinden selv i afsløringen af det 140 x 140 cm store portræt – og blev overordentligt glad for resultatet, hvilket man ser af videoen fra åbningsceremonien.

 

lill-marlen-elnegaard-in-action.jpg

“Theatre of the world “ 140x140 Oil on canvas with resins. - Solgt

“Nordic woman” 100x120 Oil on canvas with resins. - Solgt

“In the eye of the beholder” 140x140 Oil on canvas with resins. - Solgt

“Crossing borders” 135x200 Oil on canvas with resins. - Solgt

“Philosophy of colours” 140x140 Oil on canvas with resins. - Solgt

“Whisper of the heart” Countess Alexandra - The portrait 140x140 Oil on canvas with resins. - Solgt