Lars H.U.G.

Lars H.U.G. (f. 1953) startede sin løbebane som billedkunstner, da han var 18 år gammel. Han var indskrevet på det Jyske Kunstakademi i årene 1975-78, hvor en del af studietiden imidlertid gik med, sammen med nogle venner, at starte punk/new wave bandet Kliché i 1977. Kunstnerens fantastiske karriere som musiker vil være kendt af de fleste danskere. Side om side med den musikalske karriere har kunstneren igennem alle årene skabt sine visuelle udtryk. Blandt andet har han selv lavet de fleste af de billeder, der er på hans pladecovers. Ifølge Lars H.U.G. selv har det billedkunstneriske og det musikalske arbejde altid været tæt sammenvævede aktiviteter.

Som billedkunstner henter Lars H.U.G. sine inspirationer blandt andet fra Pop Art og Street Art, idet der også er gode mængder Dadaisme i hans billedudtryk. Ofte kombineres maleri og/eller tegning med collage og montage: alskens genstande, fra brugte plastflasker og metaldåser over solbriller og pensler til gamle grammofonplader fæstnes til lærreder eller andre flader, der så bemales i en ofte graffiti-lignende streg. Gamle billetter, kvitteringer, ølbrikker og dåselåg kan også bruges til at male og tegne på. Alskens tegn og spor af hverdagslivet forarbejdes og kombineres på nye, overraskende måder. Skæve væsener opstår og slår deres folder hen over malebundene som kommentarer til den sommetider foruroligende virkelighed, der omgiver os. Foruden at arbejde med billedkunst i eget værksted har Lars H.U.G. gennem årene arbejdet så forskellige steder som i Mojacar, Spanien (med Michael Kvium, 1988), i Brooklyn, New York (1992), i Koroni, Grækenland (2006), i Berlin og Washington DC (2009).

I 2009 var kunstneren inviteret af den danske ambassadør I Washington DC til at udstille. Lars H.U.G. holdt i den sammenhæng også en gæsteforelæsning å Cochran School of Art, Washington DC. Året efter udstillede Lars Hug sine værker på det danske konsulat i New York, ligesom han deltog som medlem i the Cultural Frontrunner Conference i det skandinaviske hus i New York. Senere på året 2010 gennemførte han et stort udsmykningsprojekt til den japanske pagode i Tivoli i København.

Fra begyndelsen af 1990’erne steg produktionen af billedkunstneriske værker, og i 2001 afholdt Lars H.U.G. sin første store retrospektive udstilling i Gjethuset i Frederiksværk. Efterspørgslen efter kunstnerens værker steg, og I 2007 opkøbte en kunstsamler alt, hvad Lars H.U.G. indtil da havde lavet inden for billedkunsten.

Fremme i 2016 holdt Lars H.U.G. sin sidste større koncert. Samme år købte Ny Carlsbergfondet tre af kunstnerens malerier. Efterfølgende har Lars H.U.G. brugt mere tid end tidligere på at skabe billedkunst, ligesom han også jævnligt donerer såvel billeder som sceneoptræden til godgørende formål så som Amnesty International, Folkekirkens Nødhjælp og Læger Uden Grænser.

lars-hug-in-action.jpg

"Fede skiver" 100x87 cm. - (solgt)

"When will Michael Jackson join the KKK" - (solgt)

Selvportræt 100x100 cm. - (solgt)

"Rejsebreve" - (solgt)

"Yes Sir" 100x100 cm. - (solgt)

"To flygtninge" - (solgt)