Contemporary Art – hvad er det?

Contemporary Art anvendes internationalt, men på dansk vil vi nærmere betegne det som samtidskunst eller nutidskunst. Altså kunst som er skabt nu. Det lyder kedeligt. Hvis du læser videre vil du opdage at det IKKE er kedeligt. Men først lidt facts og historie.

Når vi skriver kunst, som er skabt nu, er der så tale om ’lige nu’ eller inden for de seneste år? Eller måske i en periode kendetegnet af en bestemt retning eller generation?

Det er der mange bud på. Dog er kunstverdenen enige om at den seneste navngivne kunstperiode er ’moderne kunst’, som sluttede i slutningen af 1960-erne og varede i ca. 100 år.

Tiden efter den moderne kunst omtales ofte som  postmodernistisk, minimalistisk, konceptuel, feministisk eller bare contemporary – på dansk nutids - eller samtidskunst. Det lyder jo unægtelig lidt mere cool på den engelske og internationale term: "Contemporary Art" - den term vil vi bruge herfra.

Contemporary Art vil altid være det der er lige nu og som måske først bliver defineret når det er historisk  – når kunstscenen skifter.

Tiden efter den moderne kunst

Hvad skete der i kunstverdenen i tiden efter den moderne kunst? Kunsten blev bredere og var nu ikke længere blot udtrykt i et maleri eller en skulptur. Kunsten kunne være en idé en installation eller et koncept.

Udover malerier, som vi primært beskæftiger os med i Galleri Puls Art, så er videokunst, netkunst, installationskunst, graffiti, street art og andre genrer dukket op. Og der kommer flere varianter til.

Samlet set er al kunst i tiden vi befinder os i altså Contemporary Art.
Følg links nederst i blogindlægget hvis du er interesseret i at få det uddybet mere*.

Galleri Puls Art og Contemporary Art

Hos Galleri Puls Art finder du først og fremmest kunst med følelser og nerve. Det er ikke kedeligt. Vores danske og cubanske malere , som alle er nutidige leverer kunstværker, som i den grad fortæller en historie og levere en kaskade af sanseindtryk.

 
Pancho
 

Contemporary Art af Pancho

Cubansk Street Art fra Pancho holder dig fast i nutiden, men henrykker dig samtidig til fortiden i den arv de fleste cubanere har fra Cubas diktatoriske styre. Kunstværker fra Pancho giver åndenød og ’sodavand’ i fingerspidserne. 

 
New York Henrik
 
 

Contemporary Art af Henrik Elnegaard

Du finder en blanding af abstrakt og figurativ nerve i en ekspressiv farveregn i Henriks malerier.  En kompositorisk tilgang som taler til hvert et gen i dit DNA - fra dine hudceller - til dine hjerneceller.    

 
Fedrock
 

Contemporary Art af Michael Bundesen

Michael Bundesen har overrasket hele kunstscenen ved – på en elegant og episk måde – at transformere Shu-bi-dua’s sange til lærred. Hvis dine celler blev sat i svingninger dengang du hørte Shu-bi-dua gav den gas, så bliver de sendt i rotation om deres egen akse når du ser Bundens malerier.

Se det er Contemporary Art. Og der er flere sanse - og følelsesrørende kunstnere i galleriet. De venter blot på at du kommer forbi og bliver suget ind i galleriets pulserende univers. Du er mere end velkommen og vi vil glæde os til at  tage dig i hånden og masere dine sanser og følelser med postmodernistisk nutidskunst.

Tre ting du allerede kan gøre nu

Vi har lavet tre services eller tjenester – om du vil, som du ganske gratis kan gøre brug af allerede nu.

1. Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bliv inviteret til udstillinger og ferniseringer i vores galleri der afspejler nerven i "contemporary art". Vi byder som regel på et eller andet, som kan stimulere de sanser, som malerierne ikke sætter i svingninger.

2. Indsend et billede af din stue, kontor eller andet rum hvor du kunne tænke dig et maleri. Lad os ved hjælp af lidt fotomanipulation komme med et par forslag til et maleri, som matcher stil, farver og stemning i dit rum.

3. Få et personligt besøg og lad os rådgive dig om kunst og indretning.

Uanset hvad du vælger eller om du slet ikke vælger nogle af ovenstående 3 forslag, så er du altid velkommen til at besøge os i vores galleri. Vores åbningstider finder du på vores Facebook side, som du også har mulighed for at følge.

facebook.png